För vi har faktiskt räddat världen! (Enligt oss iallafall)

Dags för en uppdatering igen kära vänner! Blir lite om förra helgen samt om helgen som precis varit!:)

Förra helgen så minns jag faktiskt inte allt jag gjorde, men det som gjorde störst impact var ju självklart att rädda världen. Det är inte något man glömmer i första taget precis;) Nu undrar ni säkert HUR vi har räddat världen. Detta är en alldeles för stor hemlighet för att er att veta, så låt oss bara säga att mänsligheten och jorden låg i våra händer (mina och Ellis) och vi räddade er. You're welcome!;) Tycker minsann att vi förtjänar en riktigt film-applåd. Ni vet en sådan där som dom alltid gör dramatiskt i filmer där en person börjar klappa sakta och sen joinar alla in, en efter en i en hejdundrande applåd!
 
Här kommer lite bilder från jordens undergång:


Denna helgen så har Elli vart iväg på en resa upp till norr med en annan au-pair, hon är ledig hela veckan, och inte jag, så det var därför jag inte kunde följa med.. Så har fått underhålla mig på egen hand, vilket slutade med en riktigt trevlig lördag i Hamilton med Emelie och Johanna, det blev paintball och bio! Kul med paintballen, men gjorde faktiskt riktigt ont på vissa ställen;)
Söndagen fick jag rese-abstinens och bestämde mig för att åka till Maungatautari för att gå runt i deras ekologiska, pestfria "park". Riktigt fint faktiskt även såhär mitt i vintern! Fick se lite coola fåglar, tyvärr blev det inga bra bilder på den p.g.a av solen, men här kommer ett par från parken i alla fall!
 

Ett litet hus man kunde gå upp i för fin utsikt över träden:)

Denna veckan är sista veckan som barnen har skollov, så ska bland annat ta dem till Hamilton Zoo på torsdag, blir nog kul!:)

Tja, det var väl allt från mig den här gången!
Cheers!

Födelsedag!:)

Jaha jaha, nu har även jag gått och blivit gammal. Känns som det iallafall;)
Har åkt på värsta förkylningen och idag hade jag även feber och migrän så mådde inte kalas, vilket ledde till att när Henkeboy hade sin middagslur så slumrade även jag till... Sover när ungarna sover, då känner man sig verkligen gammal...

Hur eller hur så hade jag iallafall en jättetrevlig födelsedag igår! Dagen började med att min fina hostfamily kom in och sjöng för mig och gav mig frukost på sängen och presenter! Sen var det jobbdag som vanligt och jag och henke var på playgroup, där hade söta Sophie bakat en liten äppelpaj till mig dagen till ära! Efter playgroup när vi var hemma och lillbusen sov så kom Elli over en sväng med tårtbit och present till mig! Så himla fin den där tjejen!<3
Efter jobbardagen var över så blev det lite snacks och god dricka (rosé), lite besök, middag och ännu mera dricka! Supertrevligt! Hann även med att skypa med både familj och vänner hemifrån!

Min kära familj hade även skickat paket innan till mig så fick lite presenter av dem, och sen hade underbara Maria och Simone skickat ett paket med massa fina presenter med! Ni är för underbara!
Efter att antal (kanske för mänga) vinglas så blev det dags att gå till sängs, skulle ju trots allt upp och jobba idag vid sju igen;)

Imorgon blir det att fira lite med mina tjejer, middag på en svensk restaurang och sedan utgång på det. Fyller man 21 så gör man, Kiwistyle såklart, vilket innebär många goda cocktails och förhoppningsvis en galet rolig kväll!

Slänger in ett par bilder från min bday med!

Tusen tack igen till alla som skrev till mig och ringde och bara visade att ni bryr er igår, det betyder så himla mycket för mig och man ser verkligen vilka som är ens riktiga vänner!! All kärlek till er!
 
 

Trädtåg, egengrävda poolar och vinterbad!

Nu var det måndag igen, vilket självfallet innebär uppdatering från helgen!
Vet inte riktigt hur bra det här inlägget kommer bli, för har åkt på en riktig dunderförkylning (antagligen värre pga helgen), så är lite knäpp och trött i huvudet. Blir nog kalas ändå hoppas jag!:)

Helgen har i alla fall spenderats i Coromandel med Elli och Lilli och vi har haft sån himla tur med vädret så det är ju nästan löjligt. Eller nästan, det är löjligt. Vi har VINTER här, men helgen var ungefär som en svensk sommardag, eller vårdag. Helt underbart, särskilt med tanke på hur mycket tid vi spenderat utomhus.

Vi åkte på fredag eftermiddag efter att jag gett mitt paket till min lilla gullunge som fyllde två nu i lördags. Vi begav oss mot de lite sämre (och läskigare) områdena för att hämta upp Lill och sen gav vi oss iväg! Eftersom vi kom fram när det redan var mörkt så tog vi bara en lugn kväll, med godis framför en film i ett samlingsrum på vårt väldigt mysiga hostel. Lördagen gick vi upp tidigt för att åka mot Whitiange hållet, blev några stopp här och där för att fota såklart och sedan kom vi fram till vårt första delmål: Rapaura Watergardens.
Detta var som en väldigt stor park som man fick betala för att gå runt och titta i. Dom hade lite allt möjligt, allt från söta små dammar, till regnskog-känslan, till vackra träd och blommor och självklart avslutades promenaden vid ett vattenfall. Vi ser alltid vattenfall känns det som, men alla är ju annorlunda, så blir aldrig riktigt tråkigt!
Här kommer ett par bilder från parken:
 
Efter parken så körde vi vidare till vår nästa delmål: Driving Creek Railway. Detta är ett litet tåg som kör upp en över alla kullarna och träden och man får en otrolig utsikt över både bergen, havet och naturen som finns här i NZ. Supermysigt var det och tog nog en miljon kort, men tänkte visa ett par för er i alla fall:
 
Efter vi åkt tåg bland träden så åkte vi vidare och på vägen så upptäckte vi en fin strand som vi ville stanna till på. Det var dessutom solnedgång, så fick några fina kort!:)

Resten av lördagen bestod av att se massa fina stränder och andra ställen, körning, middag i whitianga och sedan hade jag och Elli lite tjejmys på balkongen med vin och god glass. Efter ett "litet" tag upptäcker vi att klockan nästan är tolv på natten, knäppa som vi är så får vi ett infall att gå ner till stranden som låg väldigt nära vårt hostel. Vi drar med oss handduk och tänker att "äh, det kan väl inte vara så farligt där nere, eller mörkt, det kommer vara astufft". Tja, tuffa kände vi oss ett tag i alla fall men något bad blev det inte riktigt, mer springa i vattnet så det räckte upp en liten bit på benen. Tidvattnet höll nämligen på att komma, och det kom fort. Det var dessutom så mörkt där nere på stranden att man knappt kunde se sin egna hand när man höll upp den. Men roligt hade vi i alla fall, det är väl det som är det viktigaste;)
Trots vårt lilla midnattsäventyr bestämde vi oss för att gå upp tidigt på söndagen för att se solen gå upp. Riktigt mysigt!:)
På förmiddagen sen så körde vi till våra sista mål för helgen: Hot water beach och Cathedral Cove. Hot water beach är som det låter, en strand där det finns varmt vatten;) Det roliga var bara att man fick hitta sin egna punkt och gräva fram sin egna pool i sanden. Man var väldigt noga med att känna försiktigt på vattnet för på vissa ställen var det iskallt och vissa ställen kokade vattnet på. Får ju inte vara för varmt så man blir skållad;)

Cathedral Cove är också ett av naturens små underverk. Otroligt vackert! Bilder på dessa ställen får ni här:
Helt fel ordnig på korten, men verkar inte kunna byta plats.. Denna ska i alla fall vara i slutet, det är vid Cathedral Cove:) Jag och Elli fick en impuls att bada. Mitt i vintern. Svinkul och svinkallt!;)
 

På vägen till Cathedral Cove
 

Bilden ska inte heller vara sned, men ja, min blogg gillar inte mig idag. I alla fall, här gräver vi vår pool på hot water beach!
 
Bild mot Cathedral Cove
 
Cathedral Cove!

Nu i veckan fyller jag även gammal, så blir lite tårta och annat gott på onsdag och sen förhoppningsvis lite firande/party i helgen!:)

Puss och kram skumbanan
 

Party, vattenfall & svarta stränder

Dgas för ännu en uppdatering om helgen (är ju endast i helgerna som jag gör nåt kul, därför det bara blir nya inlägg då)!:)

Veckorna bara svichar förbi här.. I måndags var jag fortfarande bakis från Auckland, svintrött och allmänt hängig och trodde aldrig att jag skulle orka med veckan som varit, men innan man vet ordet av så är det fredagkväll igen vilket innebär LEDIG.

Denna helg bestod av en lite lugnare lördag, med fika, presenthandling och pre-drinkning innan vi drog oss in mot Hamilton för att försöka hitta till 21års-festen jag/vi var bjudna på. Som vanligt så kom vi lite vilse, men hittade tillslut till lokalen där dom höll till:) Efter att ha varit där någon timme eller så, så bestämde vi oss för att gå in mot stan istället och gå ut på en pub/dansställe.. Vi hittade ett trevligt ställe med väldigt billiga jägerbombs (sjukt goda), så hängde där största delen av kvällen, Sophie och Martina mötte även upp oss ute sen, vilket var trevligt!:) Kvällen slutade mycket tidigare än vad jag och Elli är vana vid när vi går ut, men antar att det blir  så när man helgen innan festat i en stor stad, då är inte de mindre lika roliga;)

Söndagen däremot åkte vi iväg på lite äventyr igen! Denna gång blev det mot Raglan.
Det var en helt underbar söndag och vi hann med att se så himla mycket under bara en dag! Först kikade vi på Whale Bay (som helt ärligt bara var en massa svarta stenar), sen fortsatte vi mot en strand vi kollat upp innan som vi tyckt har låtit väldigt intressant, den är nämligen svart! Vägen dit var inte den lättaste ska jag tala om för er, antagligen därför det knappt var några människor där förutom oss. Vägarna här borta är inte som man är van vid i Sverige, framför allt inte vägarna när man inte är i en stad, dom är så kringelikrokiga och man ser kanske ett par meter framför sig hela tiden för att allting runtikring vägen är typ.. "regnskogar", såg ut som det iallafall;) vissa vägar kan man knappt ens kalla vägar. Men vi kom dit. Utan att åka vilse. Utan att få en sten, eller ett träd eller en fluffig kossa på oss. Sa jag fluffig kossa? Ja precis, det har dom här och det må jag säga, att det var faktiskt rikitgt söta kossor det dära. Tyvärr syns det inte på fotona vi tog hur fluffiga dom var, så ni får helt enkelt bara föreställa er en fluffig kossa.


Stranden var så otroligt vacker när vi kom dit! helt svart, och vackra vågor och allt det där! Vi började ta lite foton såklart och efter ett tag så kommer det fram en man och hans hund på en fyrhjuling fram till oss. Detta visar sig vara en av de trevligaste människorna vi stött på sen vi kom hit, han erbjöd sig att köra oss runt hela stranden så vi fick se andra sidan med (eftersom den var ett par km lång), när vi väl kom till andra sidan så frågar han oss om vi någonsin kört en fyhjuling innan (tror det heter fyhjuling på svenska iallafall), när vi säger nej, så är det ju självklart att vi måste lära oss det! Så vi fick köra runt på hans fyrhjuling där på stranden, runt i vattnet, i de små strömmarna som leder ut mot stranden osv, det om något kändes verkligen som att köra riktig offroad, superkul var det!!

Efter några timmar där på stranden med vår guide så åkte vi vidare för att se Bridal Veil falls, som också var väldigt vackert! Och långt! tror själva vattenfallet var på typ 66 meter eller nåt... otrolig natur iallafall! Eller ja, det är det ju överallt härikring, man tappar andan hela tiden, blir helt hänförd!

Efter att ha åkt runt lite överallt så bestämde vi oss för att åka in mot stan för att käka lite, och senare mot kvällen så åkte vi till en fin utkikspunkt för att se när solen gick ner. Stackars Bobby fick stå ut med hela våran vikt på motorhuven, men han verkade lika glad för det när vi väl åkte hem sen!

För att sammanfatta, helgen har varit så himla rolig, igen! Kan inte annat än att säga att jag är kär, kär så långt in i själen och hjärtat man kan komma. Kär i landet, kiwifolket och deras "hakuna matata" feeling, kär i naturen, omgivningen, kär i känslan jag får när jag är ute på mina äventyr och får se allt det här vackra som naturen skapat alldeles själv.

Ber om ursäkt för att alla mina inlägg blir så långa, trots att jag sa i mitt första inlägg att dom inte skulle blir det... Well you don't have to read it if you don't want to!:)
 
Nu är det alltså måndag igen, men denna veckan kommer gå ännu fortare än förra, för denna veckan jobbar jag bara tre dar och sen är jag långledig, tjoho!

Här bjussar jag på ett par bilder från helgens äventyr:)

Ta hand om er!
 
Ett fint träd såg som glad ut:)
Elli & Bobby
Bridal Veil Falls
Whale Bay
 

louisesadventure.blogg.se

Hejsan! Jag heter Louise och är 21 år gammal. Jag befinner mig just nu på andra sidan jorden för att förverkliga min dröm som au-pair. Min bostadsplats för det närmsta året är alltså i Nya Zeeland och det är på denna bloggen som jag kommer att skriva om vad som händer i mitt liv när jag är här, upp och ner från er där hemma.

RSS 2.0